Четвъртък
24 Юни 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Райков: В края на тази седмица фискалният резерв може да надхвърли 4,7 милиарда лева

03 Април 2013 - 12:41

Сподели във Facebook

В края на тази седмица фискалният резерв може да надхвърли 4,7 милиарда лева, съобщи служебният премиер Марин Райков.

Очаква се до края на седмицата Европейската комисия да възстанови на България изплатените близо 800 милиона лева за земеделски субсидии. "По този начин са много сериозни шансовете в края на седмицата фискалният резерв да надхвърли 4,7 милиарда лева", подчерта Райков.

Служебният премиер напомни, че днес ще се проведе първото заседание на Изборния борд към Министерски съвет. "Във връзка с изборите получихме предложения от БСП и НДСВ, смятам предложенията за уместни и разумни. Личната ми нагласа е да отговорим положително на всички елементи в тези писма", отбеляза Марин Райков. До 17-18 април ще е ясно как точно ще се осъществи ротацията на полицаите в изборния ден. Поех ангажимент тази ротация да не бъде козметична мярка, а реално решение, напомни Райков.

"Ще си отделим още едни 160 000 лева за провеждането на изборите в чужбина. Работим по всички проблеми, които могат да възникнат във връзка с провеждането на изборите зад граница. Получили сме определен брой заявки за откриване на секции. Това, което прави впечатление е, че има няколко града, в които българската общност е особено активна в желанието си, но не са събрали минимума от 100 заявки", каза още премиерът и министър на външните работи.

Очаквам до средата на април месец или малко след това Програмата за развитие на селските райони за следващия програмен период 2014-2020 да добие един по-завършен, да не кажа окончателен вид. Научният съвет вече работи за определянето на приоритетите на България с оглед на Общата селскостопанска политика на ЕС, каза още Марин Райков. Утре той ще се срещне с представители на тютюнопроизводителите. Един от проблемите в земеделието, които го притесняват е фактът, че са "раздадени от общините пасища на хора без животни".

Марин Райков е помолил министъра на финансите Калин Христов да положи усилия за намаляване на задълженията на държавата към бизнеса, които доскоро възлизаха на 108 милиона лева, като 70% от тях са задължения само на един държавен субект. "Въпросът за оздравяването на БДЖ е централен за правителството", каза още Марин Райков.

Той подчерта, че служебният министър, отговарящ за развитие на електронното правителство Роман Василев има много ясно определена функция. "По темата с електронното правителство сме напреднали доста, имаме стъпки, които съвсем скоро ще съобщим. Василев е един министър, който изключително активно и почасово е в контакт с мен, за да ми докладва това, което върши и това, което постига", каза Райков.

 

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter