Четвъртък
24 Юни 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Министър Попов: Полигонът Змейово не замърсява

13 Април 2013 - 16:37

- Автор:

Сподели във Facebook

"Доколкото ми е известно няма някакво основание за притеснение от подобен източник на замърсяване от полигона "Змейово". Източниците на въздушно замърсяване на Стара Загора са други, но провеждането на референдум е демократична практика, която е право на всяка една местна общност", така коментира в Стара Загора министърът на околната среда и водите в служебното правителство Юлиан Попов предстоящия референдум за бъдещето на военния полигон "Змейово", сочен от много старозагорци като основен замърсител на въздуха.

 Според министъра основни замърсители на региона са отоплението на твърдо гориво, както и близостта на комплекса "Марица-изток", влияние оказвал и микроклимата в района. "Според данни на европейската екологична агенция все пак "Марица-изток" е една от петте най-замърсяващи индустриални инсталации в Европейския съюз", информира още министър Попов. Той заяви също, че доколкото има информация, полигонът не замърсява. Все пак призова хората да направят информиран избор на предстоящия референдум. 

"Много е важно според мен вие като общност да инициирате конкретни проучвания за източниците на замърсяване. На мен ми е трудно да вземам твърди позиции, особено в един момент, когато страната е в политическа кампания и е иницииран местен референдум", заяви още Попов. Според него трябва да се направите ясна оценка на местните екологични вреди от всеки един енергиен източник.

В Стара Загора министър Попов взе участие в еко хепънинг, организиран от местната Младежка банка и Община Стара Загора, чрез който се набират средства за финансиране на младежки проекти. В събитието се включиха 11 училища, които за няколко дни събраха 2222 кг  хартиени и пластмасови боклуци в Стара Загора, а после направиха от тях предмети, които се продаваха на благотворителен базар.

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter