Четвъртък
6 Май 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Ангел Найденов: Днес слагаме точка на най-слабият парламент

14 Март 2013 - 09:38

Сподели във Facebook

Днес слагаме точка и изпращаме в историята най-слабият парламент след 1989 година. Парламент до днес ограден с полицейски ленти и метални ограждения, които го пазеха от хората, а не го запазваха за хората. Парламентът не приключи с пълен мандат и това е логично следствие от провала на ГЕРБ.

Това каза депутатът от Коалиция за България Ангел Найденов, който прочете декларация от името на парламентарната група по време на заключителното заседание на 41-ото Народно събрание.

Започнали с много високо одобрение и подкрепа, с рейтинги в зоната на прегряването, днес парламентът, правителството и Борисов са във фризер. Търсенето на виновни в предишното управление и обяснението на всичко с лошо наследство от Тройната коалиция дълго време подхранваше очакването за мъст. Комуникативните способности на бившия премиер, натиска върху медиите и бизнеса, полицейщината смазаха критиката от среди, различна от опозицията. Всичко това не слагаше хляб на масата, не плащаше сметките и не успокояваха хората. Думите на министрите губиха стойност, кадрите с рязането на лентички караха хората да сменят канала на телевизора, гневът и отчаянието растяха, а заминаващите от Терминал 2 на Летище София млади хора се увеличаваха. Постната пица се превърна в емблема на финансовата ни политика, заяви Ангел Найденов.

Не управлявахте като граждани с отговорност и задължения, а като богопомазани в своя реалност, обърна се Найденов към депутатите от ГЕРБ. Вместо развитие бележехме регрес, а и какво ли развитие може да има когато калинката без диплома се превърна в символ на кадровата ви политика, каза още социалистът. ГЕРБ остана само абревиатура. Трагично е, че не осъзнаването проблемите на хората, вие и днес продължавате да не разбирате какво изкара хората на улицата и какво ги разгневи, каза още Ангел Найденов, обръщайки се към представителите на ГЕРБ.

Осъзнавате ли, че символ на цялото ви управление ще бъдат хората факли, самозапалващи се в акт на крайно отчаяние, заяви Найденов от парламентарната трибуна. На този фон всичко казано ще бъде прекалено тривиално. И все пак, днешният ден е доказателство на тезата, че кризата създава и възможност. Днес пред България се открива една от тях. Предсрочното разпускане на 41-ото НС е шанс за излизане от блатото. Днес може да кажем, че е денят на българската парламентарна демокрация, каза Найденов.

Това е парламентът с най-лошите и некачествени закони и закони, попадащи в сивото законодателство. Европейската тема отсъстваше от парламента. Днешното парламентарно мнозинство е отрицание на парламентаризма.

Няма друг парламент, в който бюджетът на страната да се представя в отсъствие на правителство, начело с премиера. Няма друг парламент, в който промени в правителство да се представят и гласуват без премиера. Няма друг парламент, в който да се управлява с толкова ум "независими" народни представители.

С основание този парламент си отива предсрочно. Имаме шанс да се върви към нови перспективи, нека не пропускаме този шанс. Нека покажем, че в България има политици, които имат достойнство и институции, които могат да работят за хората, заключи Ангел Найденов.

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter