Вторник
7 Фев 2023
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Съветници питат за образованието в Казанлък

09 Април 2013 - 10:31

- Автор:

Сподели във Facebook

Общинските съветници на БСП отправиха четири питания към кмета Галина Стоянова. Те касаят намеренията и проектите на общината за преструктуриране в сферата на образованието, изплащането на пътните разходи на учителите, кетъринговото хранене в детските и учебни заведения и др.

"Те са задавани нееднократно от работещи в учебни и детски заведения в приемната на Групата съветници – социалисти на ул. "Чудомир" 1 в Казанлък през последните месеци", обясниха от БСП-Казанлък.

Съветниците-социалисти настояват кметът да информира за мотивите, водещи към преструктуриране, за очаквания ефект – социален, икономически, методически, възпитателен или друг. На следващото заседание на Общинския съвет, те очакват да чуят и разчетите за необходимите бюджетни ресурси, както и очаквания финансов резултат.

Групата на БСП пита защо не се изплащат пътните разходи на учителите от началото на 2013 г. и какво налага по време на настоящата учебна година да се извършват съкращения в образованието? Наистина ли кметът настоява те да приключат до 15-ти април и предприети ли са вече действия за съкращаване на работещите, са сред въпросите на съветниците от БСП. Очаква се на следващата сесия и кметския отговор какви са резултатите и ефектът от въвеждането на кетъринговото хранене в учебните и детските заведения.

Питането е мотивирано от общата картина на напрежение в сферата на образованието, създадено от темите за съкращения, проекти за преструктурирания, неизплатени пътни разходи и заради недоволството на родителите във връзка с храненето.

Питането, от името на Групата съветници на БСП, е внесено от Васил Самарски на 8 април т.г.

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter