Четвъртък
27 Яну 2022
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Патриарх Кирил: В Русия не трябва да има сираци

07 Януари 2013 - 15:58

- Източник:БГНЕС

Сподели във Facebook

Патриарх Кирил: В Русия не трябва да има сираци

ЕРА-БГНЕС

Руският патриарх Кирил призова руснаците да осиновяват сираци във връзка с православната Коледа, която се отбелязва днес. Той направи това няколко дни след влизането в сила в Русия на много противоречив закон, забраняващ осиновяването на руски деца в САЩ.

"По повод Коледа бих искал да се обърна към всички вас, които имате възможност да направите важен жест, осиновявайки дете, за да подкрепите сираците", заяви Кирил в коледното си послание, цитиран от агенция Интерфакс. "В нашата страна не трябва да има сираци. Децата без родители трябва да намират такива сред честните и отговорни хора", допълни патриархът.

Изявлението на главата на Руската православна църква по повод православната Коледа, отбелязвана на 7 януари, идва след влизането в сила от 1 януари на закон, утвърден от руския президент Владимир Путин, който забранява осиновяването на руски деца в САЩ. В коледното си послание, публикувано на сайта на Кремъл, Путин похвали Руската православна църква и другите християнски вероизповедания за "засиленото им сътрудничество с държавата и държавните органи" в области като образованието и семейното планиране.

Новият руски закон, смятан за една от най-строгите мерки, взети от Москва спрямо Вашингтон след Студената война, беше гласуван от руския парламент в отговор на "списъка Магнитски", приет преди това от Конгреса на САЩ и утвърден от президента Барак Обама. Той забранява пребиваването в САЩ на руски държавници, замесени в смъртта в затвора през 2009 г. на младия юрист Сергей Магнитски и за други нарушения на човешките права и предвижда замразяване на имуществото им. /АФП-БГНЕС

 

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Свят
1000 българи на опашки за гласуване в Лондон
 Около 1000 нашенци са се наредили на две...
Почина сърбинът убил 13 души
60-годишният мъж, който във вторник уби 13...
Броят на жертвите на 60-годишния сърбин нараснаха до 14
Кървава драма се разигра в нашата западна...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter