Вторник
7 Дек 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Мнозинството в НС отхвърли леви предложения

06 Март 2013 - 10:47

Сподели във Facebook

В началото на пленарното заседание парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на самозапалилия се пред Община Варна Пламен Горанов, който почина в неделя.

Днешният ден, 6 март, е обявен за Ден на национален траур във връзка със смъртта на самозапалилия се Пламен Горанов в знак на протест срещу корумпираното управление на община Варна.

НС отхвърли предложението на КБ в дневния ред на парламента да влезе обсъждане на проект за решение за предсрочно освобождаване на управителя на НЗОК.

"В здравеопазването цари административен, нормативен и финансов хаос", коментира депутатът от КБ Мая Манолова от парламентарната трибуна. Под ръководството на Пламен Цеков Касата се превърна в монополист, заяви тя. От мнозинството не се съобразиха с призива й и не подкрепиха решението.

Със 45 гласа "за", 57 - "против" и 28 - "въздържали се" народните представители отхвърлиха предложението на лидера на левите депутати в парламента Сергей Станишев за включване в седмичната програма на точка МС и ДКЕВР да предприемат мерки за намаляване на цените на тока. Народните представители не бива да позволяват да бъде отхвърлена една от най-важните теми за хората в страната, заяви от парламентарната трибуна депутатът Ангел Найденов преди гласуването. Поводът, който ги изведе на улицата, е невъзможността да си платят сметките за ток, напомни той. Странно защо, след като икономическата комисия имаше кворум, тази точка бе отложена за друго заседание. Предложили сме 5 мерки, които да отворят възможността на служебния кабинет и на ДКЕВР да решат този въпрос, т.е. не е невъзможно те да бъдат осъществени, продължи Найденов. Надявам се те да бъдат приети в икономическа комисия, а и в пленарна зала, каза той в защита на тезата си. Залата отхвърли проекта за решение. В призива си за прегласуване Ангел Найденов отново подчерта важността на тези 5 мерки, включително и да не се допуска изключване на електрозахранването на хората, неплатили сметките си поради финансова невъзможност да го направят, но мнозинството не се съобрази с аргументите му.

В изказване Янаки Стоилов от КБ постави на дневен ред гласуване на проекторешение за налагане на мораториум върху разпоредителни сделки на управляващите, на МС по отношение на концесии и приватизация на определени обекти. Защото много от тези сделки са в услуга на корпоративни и частни интереси, става въпрос за стотици милиони левове, с които отиващото си правителство се опитва да угоди на близки до тях хора и дружества, допълни той. Ако сме за защита на държавните интереси очаквам да бъде подкрепено това решение, каза той. Мнозинството отхвърли и тази инициатива на левите депутати с 54 гласа -"за", 43 -"против" и 31 - "въздържали се". 

 

 

 

Сподели във Facebook

Видео
Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter