Вторник
7 Фев 2023
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Започват ремонти в казанлъшката болница

01 Април 2013 - 11:16

- Автор:

Сподели във Facebook

От днес започва ремонтирането, а в последствие и оборудването, на помещения в казанлъшката МБАЛ „Д-р Христо Стамболски”. Строително-монтажните работи са предвидени в: отделението по образна диагностика, Първо вътрешно отделение, операционния блок към акушеро - гинекологичното отделение, отделението по хемодиализа и хирургичния блок. Чрез ремонтните дейности, които трябва да приключат за 70 дни, помещенията в болницата вече напълно ще отговарят на медицинските стандарти и действащата нормативна уредба. След завършване на строително-монтажните работи, в казанлъшката МБАЛ ще бъдат доставени: компютърен томограф, видеобронхоскоп, дигитален рентгенов апарат, хемодиализни апарати, система за обратна осмоза, операционни лампи и операционна маса за акушеро-гинекологичното отделение.

Модернизацията на лечебното заведение е факт, благодарение на спечелен по Оперативна програма „Регионално развитие” и съфинансиран от Европейския съюз проект „Реконструкция / обновяване и оборудване на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” - град Казанлък” на стойност близо 3 800 000 лева. Целта на проекта е да подобри здравният статус на жителите на община Казанлък и съседните общини чрез повишаване качеството на предоставяните здравни услуги и осигуряване на съвременна здравна инфраструктура, отговаряща на европейските стандарти в медицинското обслужване. В рамките на проекта ще се достави модерна, високотехнологична медицинска апаратура и техника за подобряване на ранната диагностика, качеството на медицинското обслужване и достъпа до лечение на населението, обслужвано от казанлъшката болница.

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Общество
Само позитивни новини
Сайтът dobrinovini.com е създаден, като...
Световноизвестни тромпетисти събира Джаз форум в...
Тромпетисти от световна величина ще свирят...
Мануела Малеева откри ортопедична работилница в...
Благотворителна ортопедична работилница в...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter