Петък
22 Окт 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Започва проверка в ЕСО

10 Април 2013 - 15:21

Сподели във Facebook

Инспекторатът на Министерски съвет и Агенцията за държавна финансова инспекция ще направят проверка на Енергийния системен оператор (ЕСО), заяви служебният премиер Марин Райков след заседанието на кабинета.

Проверката ще бъде концентрирана основно върху дейността на Диспечерското управление към ЕСО. Ще се търси отговор на въпроса защо енергията от скъпи централи се въвежда приоритетно пред по-евтината енергия от други централи.

ДКЕВР ще реши дали да се повиши цената на тока от 1 юли, но нашата нагласа не е позитивна по отношение на тази хипотеза, коментира още служебният премиер. Той напомни, че до няколко дни ще пристигнат екипите от експерти на Европейската комисия, които ще прегледат състоянието на енергетиката в България.

Марин Райков коментира и информацията, че миньорите от "Мини Марица изток" са в стачна готовност. " В случай на стачка в дъждовния сезон би имало изключително неприятни последици, за отводняване ще са нужни милиони. Всяко неразумно и неоснователно действие ще има отражение върху бъдещата работа на миньорите", каза той и призова да не се обмислят подобни форми на натиск, защото последствията биха били по-сериозни от сигнала, който би бил отправен по този начин.

"От понеделник се очаква да започне приемането на заявки за помощите, които ще бъдат изплатени в рамките на първия пакет от мерки за едни от най-уязвимите групи от населението", съобщи още премиерът. "Продължаваме работа по партньорското споразумение с Европейската комисия за следващия програмен период. До края на май този проект на споразумение трябва да бъде одобрен от Министерски съвет. До 15 април трябва да го представим в един работен вариант", каза още Марин Райков.

 

 

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter