Понеделник
17 Юни 2024
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Категория:
Галактион: Нека изпълним сърцата си с божествена радост

Общество » Култура

05 Май 2013г. 01:21:10

Автор:Иван ПЕТКОВ

Старозагорски митрополит Галактион: „Нека изпълним сърцата си с божествена радост. Нева ликуваме заедно с Христовите Апостоли, които чуха възкръсналия Иисус поздрава: „Мир вам“. Нека заедно с цялата църква Христова да възпеем в този велик и спасителен ден славното събитие като казваме: „Небесата достойно да се веселят. Земята да се радва. Да празнува целият видим и невидим цвят. Защото възкръсна Христос - вечната радост. Амин. Христос воскресе!“

Загорка няма практика да спонсорира спортни отбори

Икономика » Промишленост

04 Апр 2013г. 16:52:02

Автор:Иван ПЕТКОВ

"За марките "Ариана" и "Загорка" няма план за спонсорски платформи", това заяви новият изпълнителен директор на "Загорка" АД Николай Младенов на въпрос на "Дестар" дали би станал спонсор на старозагорския футболен отбор "Берое". Той обясни, че компанията няма практика да спонсорира спортни отбори. Младенов бе назначен за директор на компанията от 15 март тази година на място на Рууд ван ден Ейнден. "Всяка пета бира продавана в България е "Ариана", марката е най-продавана бира през миналата година", похвали се новият шеф на "Загорка". Той обясни също, че пивоварната заема 35,7 % пазарен дял в страната по оборот от приходи. Младенов обяви, че "Загорка" ще обяви конкурс сред студенти по архитектура за изработване на проект за подобряване на външния вид на сградата на пивоварната в Стара Загора.

Комисар Алексиев: МВР не подслушва незаконно

Институции » Министерства

04 Апр 2013г. 16:19:06

Автор:Иван ПЕТКОВ

"Мога да Ви уверя, че в МВР няма как да има незаконно подслушване. Системата е толкова взаимоконтролираща се, че няма как това да бъде осъществено от служител на МВР. Това могат да го твърдят само хора, които не са работили с тази материя и не знаят спецификата при използването на такива средства", коментира директорът на полицията в Стара Загора старши-комисар Алекси Алексиев.

Кънчо Филипов: Икономиката трябва да стане приоритет

Политика » Партии

04 Апр 2013г. 15:51:07

Автор:Иван ПЕТКОВ

"Имаме 12 предложение за листата на партия "ЛИДЕР" в Стара Загора и минималните ни цели са спечелването на един мандат тук", заяви Кънчо Филипов. Втори след него в подреждането на кандидатите за депутати е кметът на община Гълъбово Николай Тонев, а на трето място е бившият кмет на Чирпан Васил Донев. Четвърти е Славин Янакиев, председател на общинската организация на партията в Стара Загора. "Това са хора от реалния бизнес, които държат съдбата в своите ръце", заяви след регистрацията на листата Филипов. Той обясни, че партията е избрала за свой лозунг "да съживим икономиката", защото смятат, че няма къде повече да потъва България. "Развитието на икономиката трябва да ни стане приоритет и то дай боже с консенсус на всички политически сили и да се подготви по-дългосрочен, поне десетгодишен план за развитието й, за да може да имаме едни постоянни вектори, които да не зависят от смяната на правителствата", заяви Кънчо Филипов.

ПРОКУРАТУРАТА РАЗСЛЕДВА ДВЕ НОВИ ИЗМАМИ В "МИНИ МАРИЦА-ИЗТОК"

Институции » Правосъдие

03 Март 2013г. 08:55:36

Автор:Иван ПЕТКОВ

Две нови досъдебни производства срещу неизвестен извършител за измами в "Мини Марица-изток" е образувала Окръжна прокуратура Стара Загора. Това съобщи днес окръжният прокурор Константин Тачев. Той уточни, че едното производство е започнало преди дни, а другото е образувано в началото на февруари. И в двете се касае за ощетяване на дружеството в особено големи размери за над 150 хил. лв. чрез измами в обществените поръчки, уточниха от прокуратурата. "Едното дело сме си позволили да го образуваме дори без проверка на полицията, по материали от одита на БЕХ", обясни Константин Тачев. Той уточни, че делото е срещу неизвестен извършител и става въпрос за сделки през 2010 г. Константин Тачев информира още, че в сектор "енергетика" все още не са приключени три досъдебни производства. Едно от тях е срещу задържаните по операция "Превозвачите". "В момента се разследва, има назначени експертизи и се чака приключването им", разясни окръжният прокурор. Все още не е приключило и разследването на група дедесари от Дълг

Алексей Петров е наясно с Баретата и Брендо

Крими

03 Март 2013г. 15:38:11

Автор:Иван ПЕТКОВ

 Алексей Петров твърди, че има констатирано междуличностно напрежение между началника на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" Станимир Флоров и Златомир Иванов – Баретата. Бившият съветник в ДАНС обяви още, знае кои имена е имал намерение да обяви Евелин Банев -Брендо пред съда в Италия, заради което може би е отвлечена и дъщеря му Лара. 

Калоян Дамянов: Служебно правителство без партии

Политика » Партии

02 Фев 2013г. 13:31:38

Автор:Иван ПЕТКОВ

От "България на гражданите" обявиха, че подкрепят протестите в страната и припомниха, че още при основаването на структурата в Стара Загора от движението са поискали създаването на обществени съвети, които да помагат в управлението. От партията обаче са категорични, че няма да политизират протестите. От "България на гражданите" изразиха недоволството и срещу промените в изборния кодекс, които позволяват изборния ден да продължи с час повече, защото според хората на Кунева точно в тъмните часове се правили най-много манипулации.

Стара Загора се поклони пред Левски

Общество » Култура

02 Фев 2013г. 15:11:50

Автор:Иван ПЕТКОВ

„Васил Левски е символът на българската свобода, на българския патриотизъм”, заяви в словото си кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който подчерта, че, каквото и да се каже за Апостола на свободата, ще бъде малко. „По-важно е да го носим в сърцата си. Изоставил всичко най-свидно, той даде живота си с една еднична цел - да види българския народ свободен. В мислите си той изпреварва многократно времето си и затова има какво да научим от него и днес. Трябва да помним повелите му, защото той е нашият идеал как трябва да обичаме Родината си, как да й се отдаваме и как да се борим за нея”, подчерта градоначалникът.

Стара Загора - протест - сметки за ток

Общество » Кризи

02 Фев 2013г. 14:29:02

Автор:Иван ПЕТКОВ

Хиляди старозагорци излязоха на протест срещу високите си сметки за ток. Протестиращите се събраха пред сградата на EVN в града, скандирайки „Мафия“, „Оставка“, след което се отправиха към Общината.

Министър Найденов: Розата е престиж

Икономика » Земеделие

02 Фев 2013г. 20:01:49

Автор:Иван ПЕТКОВ

"Всички искат да има закон. И за хляба и за сиренето и за други продукти, но не знам дали това ще реши проблемите", заяви министър Найденов. Той все пак увери присъстващите, че ще ги подкрепи ако сметнат, че има нужда от закон и ако се консолидират около такова решение. Министър Найденов увери, че Европейската комисия по никакъв начин няма да променя законодателството в посока на ограничаване на влагането на етерични масла в парфюмерийната и козметична промишленост. Повод за изказването му стана изнесеният доклад на научния съвет на Европейската комисия, в който се твърди, че в розовото и лавандуловото масло се съдържат алергени.

времето
ГрадДнесУтре
Стара ЗагораСтара Загора
Стара Загора
КазанлъкКазанлък
Казанлък
СофияСофия
София
ПловдивПловдив
11°
Пловдив
11°
ВарнаВарна
Варна
БургасБургас
Бургас
РусеРусе
Русе
Велико ТърновоВелико Търново
Велико Търново
Слънчев брягСлънчев бряг
Слънчев бряг
АлбенаАлбена
Албена
СозополСозопол
Созопол
снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР
валути 17.06.2024 г.
1 CAD 1.3301 10 TRY 0.0561
1 PLN 0.4472 10 CZK 0.0791
1 AUD 1.2106 1 SEK 0.1735
1 NOK 0.1715 10 JPY 0.0117
1 EUR 1.9558 1 GBP 2.3227
1 CHF 2.0514 1 USD 1.8303


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter