Петък
27 Май 2022
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
75-годишен лидер на руската мафия убит в Москва

16 Януари 2013 - 15:54

Сподели във Facebook

75-годишен лидер на руската мафия убит в Москва

75-годишен лидер на руската мафия, известен с прозвището "Кръстник Хасан", беше убит от наемен убиец, скрит на изхода на ресторант в центъра на Москва, съобщиха силите на реда.

Мъжът бил убит с куршум на улица Поварская в луксозен квартал в центъра на столицата. Той починал в болницата, уточни Следственият комитет на руската прокуратура. Според полицейски източници, цитирани от медиите, престъплението било извършено на изхода на ресторант. Жертвата Аслан Усоиан, както е истинското му име, бил прострелян от убиец, снабден със снайпер, от покрива на съседен жилищен блок, уточниха източниците. Мъжът бил прострелян в главата.

Минувачка била ранена с два куршума, съобщи Следственият комитет на руската прокуратура. "Аслан Усоиан, известен в престъпните среди като "Кръстника Хасан", беше осъден за първи път на 19 години, след което многократно е бил съден по криминални дела. Той беше обект на множество опити за убийство", съобщи Следственият комитет в комюнике.

През септември 2010 г. той оцеля по чудо от атентат близо до булевард Тверская, намиращ се съвсем близо до Кремъл. Стрелец със снайпер, който заел позиция на прозореца на апартамент, го улучи в корема, докато слизаше от колата си, придружаван от бодигардове. Тогава "Кръстникът Хасан" беше обявен за мъртъв, за да не се дава възможност на престъпниците да го довършат, съобщи полицията. Той беше опериран и оцеля. Силите на реда отдадоха опита за убийство на вражди и уреждане на сметки между мафиотските кланове.

Аслан Усоян беше близък до Вячеслав Еванков, наричан "Малкия японец", друга фигура на руската мафия, ранен при подобни обстоятелства през юли 2009 г. в Москва. Той почина от раните си през октомври същата година. /АФП-БГНЕС

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Свят
1000 българи на опашки за гласуване в Лондон
 Около 1000 нашенци са се наредили на две...
Почина сърбинът убил 13 души
60-годишният мъж, който във вторник уби 13...
Броят на жертвите на 60-годишния сърбин нараснаха до 14
Кървава драма се разигра в нашата западна...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter