Събота
20 Юли 2024
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
3189 са болните от рак на гърдата в Старозагорско

04 Юни 2013 - 13:29

- Автор:

Сподели във Facebook

През 2012 г. само в региона на Стара Загора регистрираните нови случаи на рак на гърдата са 271 - 189 от тях са в Стара Загора. Повечето от тях (217) са жени над 50-годишна възраст. По данни на регистъра от миналата година общият брой регистрирани болни от рак на млечната жлеза, които се водят на диспансерно наблюдение в региона, е общо 3189. Това сочат данните на "Комплексен онкологичен център - Стара Загора". Днес центърът получи като дарение ехограф за образна диагностика. Дарението е част от кампанията срещу рак на гърдата "От любов към живота" на AVON и се осъществява с подкрепата на Български фонд за жените. С предоставената от AVON медицинска апаратура превенцията на най-коварната женска болест ще бъде по-достъпна за жените от Стара Загора и региона.
"Ракът на гърдата в 100% лечим, когато е открит навреме. По данни на Националния раков регистър за 2010 година в България на всеки 100 хил. жени се разболяват 94, докато в световен мащаб  заболяваемостта е два пъти по-ниска. Ето защо с дарението на ехографа се надявам, че ще напомним на българската жена за важността на профилактиката и в крайна сметка ще спасим нашите майки, сестри и дъщери от коварната болест", каза Люба Василева, специалист PR и реклама на AVON България, Албания, Македония.
Дарението на ехографа на "Комплексен онкологичен център - Стара Загора" е петото по ред от общо седем дарения, които AVON осъществява в партньорство с Български фонд за жените от началото на 2013 г. насам. Онкологичните центрове в Русе, Плевен, Шумен и Пловдив вече провеждат прегледи с дарената от "От любов към живота" апаратура. Предстоят дарения на ехографи във Варна и Бургас. 
Като част от кампанията "От любов към живота" през втората половина на годината AVON ще предостави и безплатни профилактични прегледи за жени в неравностойно положение на възраст между 30 и 50 години. Така Компанията за жени AVON цели да стимулира жените да провеждат редовна годишна профилактика срещу рак на гърдата. 
Средствата за предоставяне на медицинска техника и профилактични прегледи се набират в рамките на благотворителната кампания чрез продажба на продукти от специалната розова благотворителна серия на AVON. В края на 2012 г. "От любов" беше отличена от Български дарителски форум като "Най-прозрачна дарителска програма" с домакинството на Президента на Република България Росен Плевнелиев. 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Общество
Само позитивни новини
Сайтът dobrinovini.com е създаден, като...
Световноизвестни тромпетисти събира Джаз форум в...
Тромпетисти от световна величина ще свирят...
Мануела Малеева откри ортопедична работилница в...
Благотворителна ортопедична работилница в...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter