Събота
20 Юли 2024
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
130 колоездачи се състезаваха за купа "Зарата"

23 Април 2013 - 17:33

- Автор: ДЕСТАР

Сподели във Facebook

Повече от 87 участници над 16 години и 43 под тази възраст, се състезаваха в петото поред велорали за купа "Зарата". Състезанието бе проведено по специално трасе, включващо участъци от парк "Митрополит Методи Кусев", "Дъбрава", местността около село Борилово и финал в парка.

"Имаше рекорден брой участници от цялата страна, както и англичанин и датчанин", каза Николай Костадинов от организатора "Велоклуб Зарата". Според него идеята е да запалят подрастващите по този атрактивен спорт и да го популяризират. Големите са се надпреварвали по маршрут дълъг 32 км, а малките са обикаляли затворено трасе. "Имахме лошо време преди състезанието и проблеми по трасето, затова малка част от участниците караха, без да слизат от колелото, повечето трябваше да бутат в по-тежките участъци от пътя", обясни Николай Костадинов.

Победител в състезанието при големите е казанлъчанинът Тодор Ангелов, който миналата година завърши на второ място. Победителите при големите получиха парични награди, а малките купи и медали. За участниците бяха осигурени вода и сандвичи. "Всичко това стана възможно благодарение на помощта на спонсори и на общината", не скри Николай Костадинов. Той разкри, че ще разчита на Общината и в следващото изпитание.

За 26 май се планира състезание от много висок ранг, включено в календара на БКС. "Тогава в Стара Загора ще дойдат елитни състезатели, досега не сме правили състезание от толкова висок ранг", каза Николай Костадинов. Ще бъдат включени олимпийски дисциплини, трасето ще бъде затворено, а маршрутът ще бъде друг. "В бъдеще искаме да популяризираме този спорт, да създадем база, където да се развива", каза Асен Асенов, гл. експерт "Спортни дейности" в общината.

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Спорт
Нова фитнес площадка и игрище правят в Стара Загора
Заместник-министърът на младежта и спорта...
Световен шампион по шах дари купата си на Казанлъшко...
Световният шампион по шахмат за ученици до 10...
Започна европейското първенство по...
50 състезатели от 10 отбора от Румъния,...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter