Понеделник
17 Юни 2024
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
„Мини Марица-изток” ЕАД подмени оборудване на 4 подстанции

24 Април 2013 - 14:25

Сподели във Facebook

Приключи първият етап от проекта за модернизация и намаляване на енергийните загуби на основните електроенергийни съоръжения в най-голямото въгледобивно предприятие в страната.

На 24 април 2013 г. представители на Европейската банка за възстановяване и развитие и Европейската комисия посетиха обекти, финансирани по Международен фонд „Козлодуй“ (МФК) в „Мини Марица-изток” ЕАД. По време на кратката си визита те се срещнаха с ръководството на дружеството, с членовете на звеното за изпълнение на проекта и се запознаха на място с извършените дейности.

Четири са подстанциите на „Мини „Марица-изток” ЕАД, които вече са с изцяло подменено оборудване. Рехабилитацията и модернизацията на основните електроенергийни съоръжения на дружеството е по проект за подобряване на енергийната ефективност и намаляване на енергийните загуби. Общата стойност на проекта е 12 557 687 евро, 70 на сто са финансирани от Европейската банка за възстановяване и развиване и 30 на сто със средства на въгледобивното дружество. Изпълнител на проекта е Siemens България.

Ангажиментът на компанията включва доставката, монтаж и пускане в експлоатация на 6 силови трансформатора, 17 сухи трансформатора, изграждане и оборудване на 8 и рехабилитацията на една мобилна подстанции, доставка и монтаж на близо 170 шкафа на комплексни разпределителни уредби средно напрежение, доставка на 65 километра шлангови кабели, инсталиране на система за диспечерски контрол и събиране на данни (SCADA).

Модернизирането е предвидено за рудник „Трояново-3” и рудник „Трояновоевер”. Инвестицията ще подобри сигурността на електрозахранването и ще осигури повече стабилност на енергийната система на въгледобивното предприятие. Преминаването на захранване от 6,3 kV на 20 kV ще намали със 70 % техническите загуби на електроенергия.

В подстанция „Гипсово” вече успешно са пуснати в експлоатация два нови силови трансформатора 110/21/6,3 kV, 18 панела комплексни разпределителни уредби средно напрежение, система за автоматизация и спомагателно оборудване. Три от общо деветте мобилни подстанции също са вече изградени и работят. Всички 9 багера, включени в проекта за рехабилитация и модернизация, са преоборудвани за режим на работа на от 6,3 kV на 20 kV, като два от тях вече се захранват на 20 kV. 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Икономика
Проект спасява птици от комбайни
Природозащитници ще търсят начин да...
Децата на Нова Загора с подаръци от ТЕЦ „Марица...
В навечерието на Международния ден на детето...
Оръжейни шефове: Ще фалираме ако затвори полигонът...
Представители на няколко от най-големите...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter