Неделя
24 Яну 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Шест сгради кандидатстват за саниране в Стара Загора

29 Май 2013 - 12:59

- Автор: ДЕСТАР

Сподели във Facebook

Общо шест са до момента подадените заявления в Стара Загора по програмата за енергийно обновяване на българските домове. Четири от тях са одобрени, а останалите два са в процес на обработка на документите. Това съобщи на пресконференция в Община Стара Загора Севдалина Джабарска - ръководител екип на Проектен мениджър за Югоизточен район на планиране. На събитието присъстваха още представители на дирекция „Жилищна политика” в МРРБ, на Фонда за жилищно обновяване, Областен информационен център, дирекция „Устойчиво развитие и евроинтеграция” на Община Стара Загора и др. В ход е нова информационна кампания, чиято цел е да запознае повече граждани с предимствата и възможностите на проекта.
Разяснени бяха новите облекчени условия за кандидатстване. В началото на април Комитетът за наблюдение на Оперативна програма „Регионално развитие" прие промяната в размера на безвъзмездната помощ, която до сега бе в размер на 50%. След направените промени собствениците на жилища във всяка одобрена за финансиране сграда ще получат безвъзмездно 75% от стойността на дейностите, необходими за енергийно обновяване на домовете. Осигурени са допълнителни средства за социално слабите семейства, които нямат възможност да се включат в програмата. Тези домакинства ще получат 100% финансова помощ. Техническото обследване, техническият паспорт и обследването за енергийна ефективност се покриват напълно от безвъзмездната финансова помощ по проекта. 
За да възползват жителите на Стара Загора максимално от тази възможност, през следващите дни се организират информационни дни за разясняване на всички въпроси свързани с участието на собствениците в проекта. 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter