Петък
23 Фев 2024
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Христо Ангеличин: Енергийният комплекс „Марица изток“ трябва да работи пълноценно

02 Май 2013 - 15:10

- Автор: ДЕСТАР

Сподели във Facebook

„За хората от цялата област от съществено значение е енергийният комплекс „Марица изток“ да работи пълноценно, да се реализират нормални и честни обществени поръчки с участието на фирми от областта. Ще се постарая за това миньорите да работят в предвидима среда, а не както сега – на парче“, заяви в интервю водачът на листата на „Движение България на гражданите“ в Стара Загора Христо Ангеличин. Той се ангажира да работи и за силна местна власт, която да поеме отговорностите, очакващи я през идните години. Ангеличин определи себе си като един от малкото кандидати в старозагорска област, които имат пряко отношение към местната власт. „Бил съм общински съветник и заместник-кмет на столична община. До болка познавам проблемите на общините и се надявам, че ако в Народното събрание има повече хора като мен, можем лесно да подпомогнем местните власти. Не може всичко да е концентрирано в Министерски съвет, не може държавата да бъде блокирана, защото един месец няма нормално работещо правителство“, категоричен е Ангеличин, според който вече е крайно време в политиката да влязат морални хора.

„Първите ми усилия като депутат ще бъдат насочени в създаването на по-добри условия за правене на малък и среден бизнес. Веднага след това е необходимо да се намали бюджетът на МВР за подслушвания, а тези средства да се насочат в борбата с битовата престъпност. Акцент в работата ми ще бъде и образованието, защото днешните деца след 20 години ще бъдат активните граждани на тази страна. За последните 4 години парите за просвета са намалели с 800 милиона лева. Като икономист мога да позная отговорното отношение към сферата, като видя един бюджет за образование не по-малък от 4 процента от БВП. Парламентарната група на „Движение България на гражданите“ ще внесе законопроект за намаляване на държаните субсидии на политическите партии. Само за последните 4 години ГЕРБ са получили от бюджета над 80 милиона лева. Тези средства спокойно могат да се използват за увеличаване на детските надбавки например. Много сериозен е въпросът с провеждането на обществените поръчки. Непрекъснато те се печелят от монополни фирми. Крайно време е да се вземат мерки и да се върне нормалността, за да могат и местни фирми да участват и да печелят“, посочи още Христо Ангеличин.

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Политика
Коалиция за България победи ГЕРБ в Стара Загора
Коалиция за България победи ГЕРБ с над 2000...
Коалиция за България обърна резултата в Стара Загора
Коалиция за България поведе в резултата пред...
ГЕРБ води в Старозагорско на база 16% от протоколите
На база обработени резултати 16,22% от...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter