Неделя
28 Фев 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Хампарцумян с позитивно мнение за Орешарски

31 Март 2013 - 12:03

Сподели във Facebook

 Много ми е позитивно мнението за него. Той говори малко и не обещава неизпълними неща, заяви по БНР банкерът Левон Хампарцумян във връзка с предложението на лидера на БСП Сергей Станишев – ако БСП спечели изборите, министър-председател да бъде Пламен Орешарски.

Хампарцумян посочи, че са работили заедно с Пламен Орешарски в правителството на Иван Костов. Имаме нужда от предсказуемост в средата – както политическа, така и икономическа, за да може икономиката да расте, каза изпълнителният директор на УниКредит Булбанк.

"Очевидно професията се оказа по-голяма от Симеон Дянков. Аз не съм си мълчал. Достатъчно пъти съм изказвал мнението си за негови действия и бездействия", припомни банкерът.

Финансовата стабилност е важно нещо, заяви той. Тя е необходимо, но не достатъчно условие, за да се развива икономиката, добави Хампарцумян. Въпросът е как да направим така, че банките да бъдат доставчици на финансово посредничество, подчерта той.

"Имам едно мнение – корпоративни спорове се решават или със споразумение, или по съдебен път. Медиите са най-неподходящи за решаване на корпоративен спор", каза банкерът. "Ако бъде поставено под въпрос решение на президента, това е част от демократичния процес. В някои от медиите обаче прочетох за любовници и т. н., което вече е липса на вкус. Трябва да имаме институционален респект към институциите, които сами сме си изградили и очакваме от тях професионализъм и ефективност", смята Левон Хампарцумян.

Очевидно има противоречия между Иво Прокопиев и Цветан Василев – най-добре да си ги решават, без да използват медии, президент, Министерския съвет, съветва той.

Да се огласят доходите на богатите, според него, "е популистично." За предложението за въвеждане на "данък богатство" Левон Хампарцумян коментира, че "въпросът е не колко данъци плащаме, а дали парите се използват по предназначение, защото знаем, че плащаме данъци в една нереформирана и неефективна система." Как се използват парите от нашите данъци, е много по-важно от това какви данъци плащаме, каза той. 

 

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Общество
Само позитивни новини
Сайтът dobrinovini.com е създаден, като...
Световноизвестни тромпетисти събира Джаз форум в...
Тромпетисти от световна величина ще свирят...
Мануела Малеева откри ортопедична работилница в...
Благотворителна ортопедична работилница в...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter