Неделя
24 Яну 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Търговци искат жребий за масите на ремонтирания пазар в Стара Загора

28 Май 2013 - 14:42

- Автор: ДЕСТАР

Сподели във Facebook

Търговци от централния пазар в Стара Загора представиха на кмета на града Живко Тодоров подписка, в която настояват раздаването на масите след ремонта на пазара да става чрез жребий. Подписката е подкрепена от 150 души. В момента на пазара има действащи 249 маси, а след ремонта ще останат 160, но с почти двойно по-голям размер от сегашния - т.е. около 3,2 кв.м., уточняват от общината.
Днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров увери представители на търговците от градския пазар, че никой няма да остане без маса, след мащабната му реконструкция, която започва в началото на м. юни. Той обсъди с тях различни аспекти на пребазирането им, докато траят тримесечните строителни дейности.
"Ще държим продавачите на зеленчуци да не са свързани лица с други търговци на пазара, да имат старозагорска адресна регистрация, както и да са земеделски производители, които се издържат от продукцията си," каза Тодоров. Той успокои присъстващите, че наемите на масите няма да бъдат непосилни за тях. "Никой няма да остане без маса, ще бъдат устроени и търговците на цветя", увери кметът.
В момента около 30 маси са наети от свързани лица, а над 70 се държат от земеделски производители, които обработват от 70 кв.м до 1 дка земя и не могат целогодишно да използват масите си, съобщи Красимир Ангелов, началник на звено "Общински пазари".
На 27 май т.г. кметът Живко Тодоров подписа договора за изпълнение на строително-монтажните дейности, включени в проекта за градския пазар. Проведената от Община Стара Загора процедура за възлагане на обществена поръчка с този предмет на дейност беше спечелена от Дружество по Закона за задълженията и договорите „КВН“, със седалище в Стара Загора, представлявано от Никола Нешев.
Общата стойност на договора е в размер на 2 278 227, 35 лв. (два милиона двеста седемдесет и осем хиляди двеста двадесет и седем лева и тридесет и пет стотинки) без ДДС. Автор на проекта за реконструкция и модернизация на градския пазар е старозагорският архитект Петър Киряков.  

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter