Сряда
14 Апр 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
С 2000 души в час скача вотът в Казанлък

12 Май 2013 - 17:49

- Автор:

Сподели във Facebook

 От 23170 човека, минали през урните в Община Казанлък до 14:00 ч., броят на гласувалите се увеличи на 27 192 само за 2 часа. В процентно отношение, да изберат следващото правителство са отишли 38,83% от фигуриращите в списъците. Спрямо парламентарните избори през 2009 година обаче 4 часа преди края на изборния ден гласовете си са пуснали 40,79% от живущите в общината или 29 299 души. Вече е регистриран и един сигнал до РУ „Полиция“ – Казанлък за нарушение на изборния процес. Става дума за подадена информация, че в село Бузовград две коли извозвали хора до определена избирателна секция и после ги връщали по домовете. След направена проверка е станало ясно, че с едната кола мъж е возил снаха си до секцията, за да проверят там ли трябва да гласува тя. Относно другия автомобил е установено, че наблюдател на политическа партия е обикалял и е проверявал нормално ли протича гласуването на определените за това места в селото. Сигналът е определен като „недостоверен“ – това обясни дежурният прокурор Кръстин Кацаров, на когото е докладвано за случая.

Секретарят на Община Казанлък Ваня Иванова уточни още, че вече са гласували всички 34 човека, заявили предварително желание да избират депутати чрез подвижна избирателна урна. От дванадесет пък, броят на хората с нарушена опорно-двигателна система, които са потърсили съдействие от общината за транспорт до избирателни секции, е станал 14.

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter