Неделя
20 Сеп 2020
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Райков: Областните управители, които имат и партийни ангажименти за изборите да излязат в отпуск

02 Април 2013 - 11:25

Сподели във Facebook

Служебният премиер Марин Райков призова областните управители, които имат и партийни ангажименти за изборите да излязат в отпуск или да се откажат от ангажиментите, които са поели.

В началото на срещата си с областните управители от страната Райков се обърна към тях с думите: "Тъй като нашата цел е да изградим доверие сред обществеността в нашия потенциал да бъдем прозрачни, ви моля всеки един от вас да вземе за себе си решение. Тези, които имат партийни функции и тези, които изпълняват координаторски функции за съответна политическа сила в рамките на изборите, нека да предприемат необходимите мерки и от началото на кампанията, било да излязат в отпуск, било да преосмислят своите ангажименти към съответната политическа сила. Това е в съответствие с желанието ми да отправим ясно послание към българската общественост че вие ще бъдете безпристрастни", подчерта служебният премиер.

"Искам да отправя към вас един конкретен апел, включително и личен. Аз не държа вие да забравите кой ви е назначил, но искам да имате предвид кой е човекът, който очаква от вас да работите с него за успешното провеждане на тези избори", добави още Райков.

Относно самата среща, Марин Райков изтъкна, че за първи път в последните години се провежда такова съвещание у нас. "Значението на този диалог е съществено поради много причини. Първата причина са всички произтичащи от закона ангажименти, които всички заедно трябва да изпълним. Втората е специфичната ситуация, свързана със социалния климат, в който се провеждат изборите за Народно събрание", каза той.

Премиерът съобщи, че Изборният борд към Министерски съвет ще започне работа още утре. Изборният борд трябва да набележи съвместно с представители на неправителствените организации конкретните задачи и теми, които ще бъдат в центъра на нашето внимание в периода на подготовката и провеждането на изборите за Народно събрание, напомни той.

 

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter