Сряда
20 Яну 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Развалиха договорът с концесионера по чистотата в Стара Загора

29 Май 2013 - 13:03

- Автор:

Сподели във Facebook

На извънредно заседание общинските съветници в Стара Загора развалиха анекса за удължаване на договора на сметопочистващата фирма "Нелсен-Чистота", която обслужва общината. До 7 юни пък специално назначена комисия трябва да избере фирма, която временно да чисти Стара Загора, докато се проведе обществена поръчка за избор на нова сметопочистваща фирма.
Договорът с "Нелсен-Чистота" бе развален заради неизпълнение на условията. През октомври м.г. общината подписа анекс с концесионера за удължаване на договора с още 4 години, при условие, че фирмата закупи 7 специализирани автомобила за сметосъбиране със сертификат за екологичност със стандарт "Евро 4". Фирмата е представила документи за съответните новозакупени машини, но след проверка на общинарите се оказало, че едва два от тях отговарят на екостандартите. При това талоните им се водели на други фирми, обясни зам.-кметът Йордан Николов.
Собствениците на фирмата обяснили на общинарите, че досегашните сметосъбиращи машини са се снабдили със сертификат "Евро 4" за екологичност, след като са били преоборудвани по стандари в Бари, Италия. След проверка на GPS-системите на въпросните камиони обаче се оказва, че докато са били на Апенините за сертифициране същите камиони са извозвали боклука из старозагорските улици.
Не са осигурени и четирите нови цистерни за миене на улиците, които според договора, трябва да заработят от 1-ви юни. Това даде основания на съветниците да гласуват разваляне на анекса към договора и стартирането на процедура за избор на нова сметопочистваща фирма.  

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter