Вторник
2 Март 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Преструктуриране блокира работата на анестезиолозите в Стара Загора

10 Април 2013 - 10:47

- Автор:

Сподели във Facebook

В старозагорската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" продължава напрежението около обединението на звената на бившата областна и Университетска болница. Днес сутринта всички 17 анестезиолози в ОАИЛ са получили заповед за преназначаване, но нито един от тях все още не я е подписал, информира началникът на отделението д-р Атанас Бадов. Според него е получена заповед колегите му да преустановят работа докато не подпишат за преминаване в новото обединено звено, което ще се ръководи от доц. Караколев. "В момента не могат да бъдат извършени между 20 и 30 планирани анестезии и операции", обясни д-р Бадов. Той самият не знае още какви функции ще има, след като единствен не е получил нова заповед за назначаване и е останал шеф на себе си в старото звено. Сестрите в отделението също все още не знаели каква ще е съдбата им.

"Ръководството няма право по този начин да преструктурира отделенията. Ще го атакуваме в съда", закани се д-р Бадов. Според него колегите му са получили заповедите за преназначаване с условието или да ги подпишат до 5 минути или да бъдат освободени. "Колегите първо искат да се консултират с адвокат за новите договори. Ние можем да си намерим и другаде работа, но не знам как ще функционира новото обединено звено, след като са му нужни поне 30 анестезиолози", заяви д-р Бадов.

Директорът на обединеното вече здравно заведение д-р Петър Атанасов обяснил, че обединението на ОАИЛ и КАСИМ е част от преструктурирането на двете звена в Унвирестинтеска и в МБАЛ и създаването на ново звено КАИЛ.

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Общество
Само позитивни новини
Сайтът dobrinovini.com е създаден, като...
Световноизвестни тромпетисти събира Джаз форум в...
Тромпетисти от световна величина ще свирят...
Мануела Малеева откри ортопедична работилница в...
Благотворителна ортопедична работилница в...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter