Неделя
16 Юни 2024
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Почина сърбинът убил 13 души

11 Април 2013 - 16:52

- Източник:БГНЕС

Сподели във Facebook

Почина сърбинът убил 13 души

ЕРА-БГНЕС

60-годишният мъж, който във вторник уби 13 души в Сърбия, след което опита да се самоубие с куршум в главата, почина от раните си, лишавайки полицията от възможността да установи какво го е накарало да извърши масовото убийство.

"Любиша Богданович почина в 14 ч", съобщи представител на Центъра за спешна помощ в Белград. Днес се появиха нови свидетелски разкази за масовия убиец. Първоначално описан от съседите си като "най-добрия съсед...мил, работлив, винаги готов да помогне", той вече е описван като нервен човек, който биел жена си.

"Той беше много нервен. Биеше ме, баща му беше същият", заяви пред полицията съпругата му Яворка Богданович, цитирана от в. "Вечерни новости". Тя беше тежко ранена при нападението и беше приета в болница в Белград.

Във вторник Любиша Богданович уби рано сутринта едно момче на две години, шестима мъже и шест жени, повечето от които спели в момента на нападението. Мнозинството от жертвите имали роднинска връзка с убиеца. Кървавата драма стана в село Велика Иванца, на 50 км южно от Белград, а убийствата бяха извършени с пистолет, който стрелецът притежавал законно.

Братът на съпругата на убиеца Живомир Старчевич заяви от своя страна, че убиецът бил "добър за селото, но труден за семейството". "Той я биеше жестоко, когато децата бяха малки. Знам, че беше нервак и с труден характер. Сестра ми никога не пожела да го признае, но научих, че той я е биел дори с верига", заяви Старчевич пред "Вечерни новости".

Съпругата на убиеца разказа за първите мигове след атаката. "Той влезе в кухнята, където обикновено спя с пистолета си, каза, че вече няма живот за нас и стреля отгоре ми", заяви Яворка. Жената, която е ранена в главата, чула нов изстрел, след което изгубила съзнание. Когато се съвзела, се придвижила, лазейки до банята. "Тогава чух вратата. Той отново влезе вкъщи и ми заговори, изненадан, че ме вижда жива. Стреля отново", разказа съпругата на убиеца.

Според полицията и съседите нищо в ежедневието на Богданович, неквалифициран работник, безработен от една година, не подсказвало, че е способен да извърши подобно масово убийство. Мъжът бил в редиците на сръбските сили по време на сърбо-хърватския конфликт от 1991 до 1995 г. Според съседите баща му се самоубил, а негов чичо и братовчед били настанявани в психиатрична клиника.

"Ако установим, че той е имал предразположение към самоубийство заради психическо заболяване..., това може да представлява при определени обстоятелства доминиращ фактор един човек да загуби контрол над поведението си", заяви във вторник министърът на здравеопазването Славица Джукич Деянович, която е психиатър по професия. Тя отхвърли хипотезата за посттравматичен синдром, свързан с миналото на бившия военен. К

Колективното погребение на жертвите ще се състои утре в ранния следобед на гробището на селото, в което стана масовото убийство. /АФП-БГНЕС

 

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Свят
1000 българи на опашки за гласуване в Лондон
 Около 1000 нашенци са се наредили на две...
Броят на жертвите на 60-годишния сърбин нараснаха до 14
Кървава драма се разигра в нашата западна...
Мъж уби 13 души в сръбско село
60-годишен сърбин застреля тази сутрин 13...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter