Петък
5 Март 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Плевнелиев ще обяви състава на служебния кабинет утре

11 Март 2013 - 09:08

Сподели във Facebook

Президентът Росен Плевнелиев ще обяви състава на служебния кабинет утре, а не в сряда, както бе анонсирано предварително, съобщават източници от президентството. Причината за това са множеството спекулации с имена, които самият Плевнелиев нарече "отстрел на кандидатите".

Бъдещият премиер вече е определен, той е приел и по всичко изглежда, че няма да е нито един от тези, за които се спекулираше, пише "Преса". Саша Безуханова, за която се твърдеше, че може да е премиер, споделила пред близки, че би могла да бъде икономически министър, но категорично не желае да оглави кабинета. Още не е ясно и дали по време на посещението си във Виена президентът е разговарял с представителя на България в проекта "Набуко" в австрийската столица Димитър Абаджиев, който също бе обсъждан като вариант. Бившият директор на НОИ Йордан Христосков най-вероятно ще поеме социалното министерство, а новият шеф на фонд "Научни изследвания" проф. Пламен Мишев от УНСС - земеделието.

Проф. Кирил Топалов - съветник на президента по въпросите на културата, най-вероятно ще седне в стола на Вежди Рашидов. Като негов конкурент за поста се сочи директорът на Софийската опера акад. Пламен Карталов - режисьор и постановчик с международна известност, който направи и концерта на златните български гласове в "Болшой театър" през октомври м.г. по идея на Рашидов. Възможно, но малко вероятно е да се вземе под внимание и голямата активност на скулптора проф. Велислав Минеков, който е един от основните критици на управлението на Рашидов в културата. Тогава ще последва "истински лов на вещици", опасяват се запознати с нападките му.

70 бивши шампиони и представители на спортни федерации пък ще внесат утре подписка на "Дондуков" 2 с предложение Васил Иванов-Лучано да стане спортен министър. Той бе на поста в кабинета на царя. Сред подписалите са първият български олимпийски медалист Борис Георгиев-Моката, двукратните олимпийски шампиони Нораир Нурикян и проф. Петър Киров, волейболната легенда Димитър Златанов, олимпийските шампионки по гребане Сийка Келбечева и Стойка Груйчева.

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter