Петък
5 Март 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Плевнелиев: Ако мотаем инвеститорите във времето, те няма да ни чакат

10 Април 2013 - 16:11

Сподели във Facebook

Институциите да бъдат инициативни и отговорни по отношение на чуждестранните инвеститори, за да не ги прогонят от България.

Това призова в Русе президентът Росен Плевнелиев след среща с представителите на бизнеса. "Ако мотаем инвеститорите във времето, те няма да ни чакат, а просто ще отидат другаде", заяви президентът.

Конкретният повод за острите думи на държавния глава бе предстоящото откриване на голям завод за автомобилни части на немска компания в Индустриалния парк в Русе. Фирмата е получила сертификат клас А, планира да открие 1000 работни места. Оформянето на документите обаче се бави в кабинетите на различните институции, което изнервя инвеститорите.

Според президента Плевнелиев това е абсолютно недопустимо, защото в период на криза всяка инвестиция и разкриване на нови работни места е изключително важна.

"Трябва ли българската Агенция за инвестиции от 4 месеца да се чуди кой точно да ги подкрепи, така че те да не се разхождат по гишетата. Трябва ли за една такава инвестиция Министерството на земеделието 4 месеца да се чуди кога ще насрочи комисия за промяна на статута на земята от земеделска съответно в строителни граници.

Ние трябва да си дадем сметка, че за да има заетост, за да има доходи, трябва да има фабрики, а за да има фабрики, трябва да подкрепяме тези, които идват в България. Защото те са добрите посланици за следващите, които ще дойдат след тях. Инвеститорите не ни чакат, ако ние ще се мотаем 6 месеца с промяната на предназначението на земята, те просто ще отидат в Румъния.

Ако ние ще ги разхождаме по 15 гишета на нашите институции, те ще отидат там, където има електронно правителство- Естония, например. Така че взимаме нещата в двете си ръце и ги правим както трябва. Това ще отпуши инвестициите в още повече фабрики", заяви президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава в продължение на два часа изслушва жалби на граждани в мобилната си приемна, която работи в Русе от понеделник. До този момент са постъпили над 100 жалби, които предстои да бъдат обработени.

 

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter