Вторник
29 Ное 2022
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Пивоварна дава 80 хил. лв. за еко проекти

22 Април 2013 - 14:55

- Автор: ДЕСТАР

Сподели във Facebook

За трета поредна година пивоварна "Загорка" ще дари средства за реализирането на еко проекти в Стара Загора. Днес бе обявено и началото на традиционния вече дарителски конкурс. След направено проучване сред обществеността на Стара Загора и служителите на пивоварната са определени и конкретните области, в които компанията ще търси проектите: "Зелени" градоустройствени елементи и Природосъобразно използване на ресурсите. Общата сума на даренията е 80 000 лева.

"Като финансово стабилна компания, ние инвестираме средства не само в иновации и нашето портфолио, но и за развитието на местната общност и опазването на околната среда. Горди сме, че успяваме да правим това дори в условията на криза и предизвикателни времена. Като бизнес лидер се стремим да даваме пример какво означава устойчивото развитие и да създаваме по-добро бъдеще за поколенията след нас", заяви изпълнителният директор на компанията Николай Младенов.

До участие в програмата се допускат юридически лица с нестопанска цел от цялата страна, като основното изискване към проектите е те да бъдат реализирани на територията на област Стара Загора. Възможно е и участието на сдружения от граждани с помощта на партньорството на неправителствена организация. Продължителността на програмата е седем месеца (май - ноември, 2013), в които се включват пет месеца за реализация на отличените проекти (юли - ноември, 2013). Партньор в провеждането на инициативата продължава да бъде Обществен Дарителски Фонд - Стара Загора. С обявяването на старта на програмата започва и приемането на идейни проекти в посочените области. Условията за участие в конкурса са посочени на корпоративния сайт на "Загорка" АД и сайта на фонда: http://www.fund-sz.org/.

Десет членно жури ще оценява кандидатстващите проекти по следните критерии: приложимост, целева група, въздействие върху общността и оригиналност/нестандартност на проектите. За да бъде максимално прозрачен процесът на избор на печелившите проекти, освен гласовете на журито, тази година компанията дава възможност за публично гласуване на сайта си, където обществеността ще може да подкрепи своите любими проекти. Събраните резултати по всеки от проектите ще дадат един глас в крайната оценка на журито. Победителите в конкурса, които ще получат дарения за реализацията на идеите си, ще бъдат обявени на официална церемония през юни.

 

 

 

 

 

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Икономика
Проект спасява птици от комбайни
Природозащитници ще търсят начин да...
Децата на Нова Загора с подаръци от ТЕЦ „Марица...
В навечерието на Международния ден на детето...
Оръжейни шефове: Ще фалираме ако затвори полигонът...
Представители на няколко от най-големите...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter