Неделя
7 Март 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Оперни и футболни гости от Италия кани в Стара Загора областният управител

14 Декември 2012 - 16:50

- Автор: ДЕСТАР

Сподели във Facebook

Три модерни футболни игрища се изграждат в Стара Загора и с удоволствие можем да организираме футболна среща между ветерани, а на сцената на най-големия оперен театър в страната ще е чудесно да гостуват оперни театри от Италия, са част от предложенията за сътрудничество, които отправи областният управител на Стара Загора Недялко Недялков на срещата си днес с новия посланик на Италия Марко Контичелли.

"И аз обичам спорта. Спортът е инструмент за създаване на добро приятелство и морални принципи. Отскоро съм в България, но виждам страна с огромни възможности и желание да се развива", сподели Н. Пр. Марко Контичелли. Според посланика на Италия интересите на двете страни са взаимни в области като инфраструктурата, енергетиката, земеделието и туризма. "Можем и искаме да правим повече", категоричен бе посланик Контичелли. Според него в страната ни работят над 1000 италиански компании и фирми, които осигуряват заетост на над 25 000 души.

Областният управител Недялко Недялков запозна посланика на Италия и с най-големите проекти, които ще се реализират през следващите години на територията на областа като тунелът под Шипка, карго летище и нови енергийни мощности в ТЕЦ "Марица изток 2". Старозагорска област се гордее и със своите археологически, исторически и културни забележителности, подчерта Недялко Недялков и добави, че областта ще работи за изграждане на добра пътна и прилежаща инфраструктура до своите туристически обекти, за да ги направи още по-атрактивни.

В края на срещата областният управител Недялко Недялков пожела успешен мандат на посланика на Италия и коментира, че би било чудесно през това време да се осъществят добри неща на територията на област Стара Загора.

Посланикът на Италия в България, Марко Контичели, е в София от 3 септември 2012 година. Той представи акредитивните си писма на Президента на Република България - Росен Плевнелиев, на 21 септември 2012 година.

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter