Неделя
20 Сеп 2020
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Николай Цонев: Полигонът "Змейово" не бива да бъде закриван

08 Февруари 2013 - 14:32

- Автор:

Сподели във Facebook

Николай Цонев: Такъв ми е бил късмета за полигон „Змейово“

Бихме подкрепили всякакъв референдум, в който гражданите искат да дадат своя глас, но си даваме сметка, че полигонът "Змейoво" не бива да бъде закриван. Трябва обаче да бъдат прекратени всички практики, които носят съмнения за дейност, която би замърсила въздуха в региона. Това заяви в Стара Загора Николай Цонев, председател на партия "Нова Алтернатива" и бивш военен министър.

Той припомни, че през май 2009 г. е издал решение за своеoбрaзен мониторинг на полигона, който е трябвало да продължи около година.

Със смяната на правителството обаче всички документи по ограничаване дейностите на полигона са били прибрани в канцеларията на тогавашния зам.-министър по отбраната Аню Ангелов и оттогава не са видели бял свят.

Все пак бившият военен министър успокои, че всички дейности, които са извършвани на полигона по негово време не са застрашавали нито здравето, нито живота на хората. 

"Решението да бъде преструктуриран Институтът по отбрана и полигона да мине към него, беше с цел да се успокоят старозагорските граждани и да се спре негативното отношение на хората срещу военнослужещите, които работят на този полигон", заяви още Цонев.

Той смята, че решението на голяма част от общинските съветници на ГЕРБ да подкрепят референдум за закриването на полигона е популистки ход, тъй като решението по прекратяване на дейностите е в правомощията само на министъра на отбраната. "Ако правителството на ГЕРБ не може да удовлетвори исканията на своите общински съветници, то ще покаже още веднъж своята управленска некомпетентност", добави Цонев.

"Провеждането на референдум трябва да има ясно зададен въпрос, който да е разбираем", заяви Камелия Нейкова, зам.-председател на "Нова алтернатива”. 

 Чуй записа.

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Политика
Коалиция за България победи ГЕРБ в Стара Загора
Коалиция за България победи ГЕРБ с над 2000...
Коалиция за България обърна резултата в Стара Загора
Коалиция за България поведе в резултата пред...
ГЕРБ води в Старозагорско на база 16% от протоколите
На база обработени резултати 16,22% от...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter