Неделя
1 Ное 2020
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Мирослав Найденов направи каквото можа в земеделието

03 Април 2013 - 09:48

Сподели във Facebook

За четири години, през които Мирослав Найденов е министър на земеделието почти 80% е намаляла реколтата от картофи, съобщава вестник "Преса" на челната си страница.

Найденов може искрено да вярва, че излизайки от ведомството, оставя аграрния отрасъл в добро състояние, но картината се оказва доста по-различна. Производството на зеленчуци се свива с всяка изминала година, посевите пострадаха от сушата, а напоителните канали са съсипани. Средният спад при основните зеленчуци – картофи, краставици, чушки, домати и зеле е 38%.

В момента 90% от зеленчуците и плодовете, които българинът купува са вносни, съобщи служебният министър на земеделието Иван Станков. По данни на търговците, доматите идват от Турция, краставиците от Йордания, а чушките са македонски. Бялото саламурено сирене всъщност е гръцко – "фета". Излиза, че в шопската салата само думата "шопска" е българска, съобщава още изданието.

Според председателя на Съюза на българските аграрни организации Людмила Тодорова, само през 2011 година 140 хиляди души са напуснали селата. Заетостта в тези райони е 36%.

Българинът консумира египетски картофи, а забрави вкуса на самоковските и смолянските картофи, с които бяхме известни в света, пише изданието.

Миналата седмица, на 26 март, Найденов беше официално обвинен в корупция, свързана с подкрепяната от ЕС хранителна програма и опит да подкупи свой подчинен - в размер на 200 000 лева.

Мирослав Найденов е първият обвинен министър от предходното правителство на Бойко Борисов и ГЕРБ. Кабинетът на Борисов подаде оставка през февруари на фона на протести срещу ниския жизнен стандарт.

 

 

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Икономика
Проект спасява птици от комбайни
Природозащитници ще търсят начин да...
Децата на Нова Загора с подаръци от ТЕЦ „Марица...
В навечерието на Международния ден на детето...
Оръжейни шефове: Ще фалираме ако затвори полигонът...
Представители на няколко от най-големите...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter