Неделя
1 Ное 2020
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Министър Найденов: Няма нужда от закон за розопроизводството

14 Февруари 2013 - 19:33

- Автор:

Сподели във Facebook

Министър Найденов: Розата е престиж

"Не знам дали един закон за розопроизводството ще реши проблемите в сектора", това заяви земеделският министър Мирослав Найденов на среща с розопроизводители и розопреработватели в Казанлък. Според министъра трябва да се търсят възможности за получаване на европейски средства за розопроизводството през следващия програмен период. Той припомни, че това е пропуснато да бъде направено за сегашния програмен период.

"Всички искат да има закон. И за хляба и за сиренето и за други продукти, но не знам дали това ще реши проблемите", заяви министър Найденов. Той все пак увери присъстващите, че ще ги подкрепи ако сметнат, че има нужда от закон и ако се консолидират около такова решение.

Министър Найденов увери, че Европейската комисия по никакъв начин няма да променя законодателството в посока на ограничаване на влагането на етерични масла в парфюмерийната и козметична промишленост. Повод за изказването му стана изнесеният доклад на научния съвет на Европейската комисия, в който се твърди, че в розовото и лавандуловото масло се съдържат алергени.

"Има коментари, че зад атаката по розовото масло стои лобито на химически производства, които могат да заместят естествените аромати", коментира още Найденов. Той обаче получил уверението на еврокомисаря по здравеопазването Тонио Борг, че няма да се правят промени в законодателството, които да засегнат това производство.

Министърът припомни, че през следващият програмен период правителството е догооворило 2,4 млрд. евро вповече за земеделия. Вече имало решение на проблема и със забавените плащания на субсидиите на зърнопроизводителите. 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Икономика
Проект спасява птици от комбайни
Природозащитници ще търсят начин да...
Децата на Нова Загора с подаръци от ТЕЦ „Марица...
В навечерието на Международния ден на детето...
Оръжейни шефове: Ще фалираме ако затвори полигонът...
Представители на няколко от най-големите...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter