Неделя
1 Ное 2020
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Министър Иван Станков откри нова учебна зала в Тракийския университет

26 Март 2013 - 17:25

- Автор:

Сподели във Facebook

Земеделският министър в служебното правителство проф. Иван Станков откри днес преди обяд нова учебна зала в Тракийския университет, на който е ректор. Залата със 100 места ще се ползва от студентите на Стопанския факултет. Тя е дарение от фондацията на местния бизнесмен Христофор Бунарджиев, която носи неговото име.

Проф. Станков посочи дарението като добър пример за връзката между бизнеса и науката и дари на бизнесмена плакет на земеделското министерство. Бунарджиев разказа, че във фирмата му вече работят 15 души, завършили университета в Стара Загора, а студенти могат да карат при тях стажовете си.

След Стара Загора проф. Станков замина за Смолян и Кърджали за срещи с представители на малкия и средния бизнес в аграрната сфера. Това е част от новата политика на министерството на земеделието - да се подпомагат слабите производства, каквито са животновъдството, биоземеделието, планинското земеделие, овощарството и зеленчукопроизводството. на 21 и 22 април, когато е следващата среща на земеделските министри от Европейския съюз в Люксембург, българският министър ще поиска държавата да получи право да субсидира още производството на рози и тютюн, както и пчеларството. Той очаква в скоро време Европарламентът да гласува строги ограничения в употребата на препарати за растителна защита, които сега тровят пчелите и те измират масово.

Проф. Иван Станков съобщи още, че в петък от 12 часа на свое първо заседание се събира новосформираният бизнес научен съвет към Министерството на земеделието и храните.

Запитан от журналист дали е готов да остане министър и в следващото правителство, ако бъде поканен, проф. Станков отговори, че изобщо не мисли за това. Предпочитал да се върне в университета и при студентите си. 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Икономика
Проект спасява птици от комбайни
Природозащитници ще търсят начин да...
Децата на Нова Загора с подаръци от ТЕЦ „Марица...
В навечерието на Международния ден на детето...
Оръжейни шефове: Ще фалираме ако затвори полигонът...
Представители на няколко от най-големите...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter