Петък
5 Март 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Кольо Колев постави Мира Радева начело на агенция ЕЖК – "Една жена каза"

28 Март 2013 - 11:12

Сподели във Facebook

Социологът Кольо Колев постави колежката си Мира Радева начело на агенция ЕЖК – "Една жена каза", заради появило се в медии изследване на "американци и французи", което дава на ГЕРБ 30%, а на БСП – 16% в изборната битка.

Данните се разминаха тотално с тези, представени от българските експерти в областта през последните седмици. "Това е много смешно. Когато се публикуват изследвания, всеки социолог стои зад него с името си. Къде е тук, къде е агенцията?", попита Колев пред bTV по повод публикацията във вестник "Преса". По думите му нито американци, нито французи са изследвали на терен в България.

Според него подобни "опашати лъжи" често се появяват преди избори, а в конкретния случай в основата стои Мира Радева, която "обикаляла редакциите, за да каже, че има много тайно изследване, което не може да публикува, защото й е поръчано от американци".

"Не обвинявам Мира Радева, тя си е в правото да обикаля и да пуска слухове. Учудвам се на вестник "Преса", че е се е хванал на нейните лакардии. След като се стигна до ниво да си промени името на агенцията, никой не й вярва. Накрая потъна в абсолютна анонимност", каза още Кольо Колев.

Поискала право на отговор, Радева обясни, че "този неколегиален и възмутителен подход между социолози", визирайки изказването на Колев, я е накарал да не бърза с публикацията на данните. Тя допълни, че става въпрос за две паралелни проучвания, поръчани от чужди възложители, единият от които е "много известна фирма".

На обвиненията, че ходи по редакции, тя отговори, че е била "само в тази на вестник "Труд", който поръчал изследване на Колев, дало разминаващи се резултати. Там тя поискала да се извадят анкетните карти и базисната информация. "Като един професионалист, знам, че когато има подобни разлики, трябва да сравним методиките, да видим къде бъркаме – може да бъркам аз", призна вероятността Радева.

Тя допълни, че има идея, по която работи, да се създаде една професионална комисия под формата на борд върху предизборните проучвания.

 

 

 

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter