Неделя
1 Ное 2020
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Иван Станков се похвали

21 Март 2013 - 15:14

Сподели във Facebook

Над 80% от предложенията на България по реформата на Общата селскостопанска политика са приети в рамките на преговорния процес. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков, съобщиха от МЗХ.

"Все пак окончателното решение ще се вземе от триалога Парламент-Съвет-Комисия в близките няколко месеца", допълни той. Като успех в преговорите министърът изтъкна опростеното прилагане на директните плащания. Страната ни ще има право да прилага досегашната схема на площ, без да въвежда права за плащане до 2020 г. "С прилагането на схема без права на плащане отпадна проблемът с референтната 2011 година и по този начин гарантираме подпомагането на всички новостартиращи земеделски производители", подчерта проф. Станков.

Министърът посочи, че България е постигнала и приоритета за обвързана подкрепа в размер над 10%, насочена към важни сектори като животновъдство, овощарство и зеленчукопроизводство. "Беше постигнат сериозен напредък в облекчаването на "зелените" изисквания, които паднаха до 5%, а страната ни ще може да прилага опростена схема за подкрепа на малки ферми, при която те ще бъдат изключени от зелените изисквания", отбеляза министър Станков. Според него е постигнат сериозен напредък и в гъвкавостта между двата стълба на ОСП. Първоначалното предложение за прехвърляне на средства от втория към първия стълб беше в размер на 5%, докато България е защитила този процент да е до 25.

"Важен за България резултат е и запазването на подпомагането в рамките на Националната програма за подпомагане в лозаро – винарския сектор и Националната програма за подпомагане на пчеларството", подчерта проф. Иван Станков.

БГНЕС уточнява, че няма доказателства, че думите на министър Станков, че "над 80% от предложенията на България по реформата на Общата селскостопанска политика са приети в рамките на преговорния процес" отговарят на истината, тъй като Министерството на земеделието и храните така и не направи публични всички официални позиции и предложения, които страната ни е направила от началото на преговорите по Общата селскостопанска политика 2014-2020 до момента.

 

 

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Икономика
Проект спасява птици от комбайни
Природозащитници ще търсят начин да...
Децата на Нова Загора с подаръци от ТЕЦ „Марица...
В навечерието на Международния ден на детето...
Оръжейни шефове: Ще фалираме ако затвори полигонът...
Представители на няколко от най-големите...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter