Сряда
20 Яну 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Заловиха бус с 240 000 таблетки, съдържащи амфетамин

28 Март 2013 - 12:30

Сподели във Facebook

Ван "Мерцедес Бенц" с над 240 000 броя таблетки с наркотично вещество, заловиха инспектори от отдел "Митническо разузнаване и разследване" на Митница Русе, съобщиха от Агенция "Митници".

Общото тегло на хапчетата е 81.700 кг, разпределени в 51 полиетиленови плика. Превозното средство с чешка регистрация пристига на трасе "изход" на ГКПП - Дунав мост малко след полунощ на 26-и март. В буса е само шофьора - 31- годишният български гражданин А.И. По метода "анализ на риска" митническите инспектори насочват превозното средство за щателна митническа проверка. Първоначално автомобилът преминава през мобилния скенер, който показва, че има несвойствено укрит товар в кухините между страничните вътрешни кори и външните ламарини. Инспекторите демонтират корите и в кухините забелязват множество светлозелени полиетиленови торби, пълни с таблетки. При направения полеви тест веществото реагира на амфетамин. Сформирана е оперативно-следствена група начело с дознател от Митница Русе. Общо 51 пакета с таблетки са извадени от укритията в автомобила. Количеството е трябвало да бъде изтъргувано извън страната на черния пазар за около 110 000 евро.

В портфейла на шофьора, както и във фабрична кухина на таблото на превозното средство са открити още малки количества синтетична дрога на кристали /пико/ "за лична употреба". Медицинският преглед на водача установил, че той е управлявал автомобила след употреба на наркотик. Оказало се, че А.И. дори няма шофьорска книжка. Тъй като нямал завършено основно образование, не можел да си извади свидетелство за правоуправление в България. Това обаче не го спряло да управлява автомобили и да поеме дългия курс от България за Чехия в ролята на "муле". Случаят е докладван на Окръжна прокуратура-Русе и е образувано наказателно производство за контрабанда на наркотични вещества. Назначени са експертизи, които да установят точния състав на наркотика. Водачът и превозното средство са задържани.

 

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter