Петък
5 Март 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Е. Георгиев: Президентът не успя да се измъкне от прегръдката на Прокопиев

01 Април 2013 - 13:59

Сподели във Facebook

Решението Евдокия Манева да остане зам.-министър на околната среда, както и назначаването на Малина Крумова са цинична подигравка към хилядите български граждани, които недоволстват в различните региони на страната.

Това е доказателство, че новият министър ще продължава убийствената политика по отношение на околната среда. Това каза лидерът на ПК "Еколгасност" Емил Георгиев след като съобщи, че природозащитниците официално са поискали оставките на Манева и Крумова. От "Екогласност" донесоха и два постера с портретите на президента Росен Плевнелиев и бизнесмена Иво Прокопиев с надписи съответно "Президентът Плевнелиев – властелинът на екомафията" и "За народа – подземните богатства! За Прокопиев – затвора!". Президентът не е свещена крава, никой в тази държава не е свещен и всеки трябва да носи отговорността за своите нарушения, особено когато става дума за престъпления срещу природата ни, добави Георгиев.

След като правителството на ГЕРБ сдаде власт се надявахме, че Плевнелиев ще покаже, че е истински държавен глава на всички, ще се потърси отговорност за фирмите, за които има изнесени данни за екологични нарушения, и на държавните служители, прикривали техните престъпления, заяви Георгиев. "За наше най-голямо съжаление президентът не успя да се измъкне от прегръдката на Прокопиев и за министър на околната среда беше назначен човек от близкия му кръг", добави председателят на "Екогласност".

Няма друга държава, която да позволява на един олигарх да заграбва подземните богатства, които по закон принадлежат на всички в страната, каза още Георгиев. По неговите думи около 2 млрд. лв. от добив на злато "потъват в джобовете на богопомазани олигарси". А фирмата, която извършва най-много нарушения на българско и европейско законодателство е фирма, собственост на определения от Георгиев като "червенобузестия красавец" Иво Прокопиев.

Даваме си сметка, че ще продължаваме да срещаме противодействие, срещу мен конкретно са зададени няколко дела, каза още Георгиев. Той съобщи, че на 8 април пред МОСВ ще се проведе граждански протест под наслов "президентът и ръководството на МОСВ – съучастници в прикриването на екологични престъпления". Ако до края на април с нас не се проведат разговори ще настояваме и за оставката на президента и служебния министър на околната среда, добави Георгиев.

 

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter