Понеделник
17 Юни 2024
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Довършват канализацията на Стара Загора с близо 30 млн. лв.

11 Юни 2013 - 16:21

- Автор: ДЕСТАР

Сподели във Facebook

Довършват канализацията на Стара Загора с близо 30 млн. лв.

Обединение "Воден проект Стара Загора" ще бъде изпълнител на строително- монтажните работи /СМР/ по Интегрирания воден проект за Стара Загора. Това стана ясно днес, след подписването на договора между кметът на общината Живко Тодоров изпълнителя в лицето на Цветан Цонев, главен изпълнителен директор и заместник-председател на Съвета на директорите на водещия партньор "Трейс Груп Холд" АД. В обединението влизат още "Пи Ес Ай" АД, "Водстрой 98" АД и "Инфраструктурно строителство" ЕООД.
"С изпълнението на този проект завършва целия канализационен цикъл за Стара Загора", съобщи инж. Румен Райков, управител на "ВиК" ЕООД Стара Загора. С приключването му, ще се донатовари новата пречиствателна станция, ще получим необходимия допълнителен товар и ще заработим с най-добрите параметри, добави той. 
Общата цена за извършването на строителите работи е в размер на 26 961 871, 52 лв. лева без ДДС. "Договорът включва изпълнение на главен колектор по улица "Княз Борис І", отливен канал и дъждопреливник, канализационна и водоснабдителна мрежа в кв. "АПК", канализация на кв. "Кольо Ганчев-запад", канализационна мрежа на село Богомилово", съобщи кметът Живко Тодоров.
Проектът е финансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България, чрез оперативна програма “Околна  среда 2007-2013 г.”. Срокът за завършване на всички строително-монтажните работи е 10 месеца, но не по-късно от 30.09.2014г.
За нас е изключителна част да положим подписи под този проект, съобщи Цветан Цонев, според когото той е амбициозен, относно сроковете и до три седмици ще започнат изпълнението му. Работата е разпределена на няколко площадки,ще работим с няколко екипа, общо до 600-700 човека. Осъзнаваме важността му за населението, затова ще направим всичко за качественото му завършване в срок, поясни Цонев.
Директните ползи от реализацията на проекта са в подобряване на качеството на околната и жизнената среда на територията на Стара Загора и с. Богомилово, в резултат на по-ефективното пречистване на битовите отпадъчни води. Посредством въвеждане на екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води се цели и подобряване на здравето на местното население. Ще бъдат създадени нови работни места по време на изпълнението на проекта, както и в резултат на неговото изпълнение. Очаква се и повишаване на атрактивността на региона за инвестиции и благосъстоянието на населението.
За Интегрирания воден проект Община Стара Загора получи от Министерството на околната среда и водите почетен знак и грамота за най-бързо преминал през оценка европейски проект. Стара Загора беше първият град, който успя да подготви и представи навреме във ведомството проекта, осигуряващ безвъзмездна финансова помощ в размер на над 39 167 млн. лв.

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...
Не могат да спрат "Нелсен-Чистота" да...
"В момента в Стара Загора чисти новата...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter