Петък
23 Фев 2024
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Гуми, хладилник и дори череп почистиха старозагорци от парк

20 Април 2013 - 14:13

- Автор:

Сподели във Facebook

Гуми, хладилник и дори череп почистиха старозагорци от парк

Части от леки автомобили, сред които гуми, маркучи и седалки, изхвърлен компютър и хладилник и дори животински череп бяха сред необичайните находки, на които се натъкнаха доброволците по време на днешното пролетно почистване в парк "Бранителите на Стара Загора". 

Най-замърсеното място около мемориала "Бранителите на Стара Загора" се оказа територията около пътя, от където представители на областна и общинска администрация, на Регионалния инспекторат по образование и граждани - доброволци за два часа събраха над 100 чувала с отпадъци в съботната утрин.

В целия град близо 5 000 души, организирани в 102 групи граждани, фирми, неправителствени организации и политически партии успяха да съберат само до обед 80 тона отпадъци, които бяха извозени на общинското депо в Стара Загора.

Кулминацията на кампанията за пролетно почистване, организирана от Община Стара Загора днес съвпада с националната кампания "Да почистим България за един ден". В нея се включиха и ученици от старозагорските учебни заведения и организирани групи във всички 50 села в общината.

Десет деца на възраст от 13 до 18 г. от Дома в Сладък кладенец почистиха района на Зоологическата градина и с удоволствие направиха малка разходка край клетките на животните. Много активни са почистващите от старозагорския Ротаракт и местните жители, които почистиха пътя за с. Дъбрава. Традиционно силно участие имаха и 50 затворници на лек режим, които чистят старите гробища край ж.п. линията. Служителите на Билла България почистиха отлично района край вековното дърво известно като Стария чинар край Бедечка.

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Икономика
Проект спасява птици от комбайни
Природозащитници ще търсят начин да...
Децата на Нова Загора с подаръци от ТЕЦ „Марица...
В навечерието на Международния ден на детето...
Оръжейни шефове: Ще фалираме ако затвори полигонът...
Представители на няколко от най-големите...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter