Неделя
20 Сеп 2020
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Военният министър смята полигона "Змейово" за нужен

26 Март 2013 - 16:59

- Автор:

Сподели във Facebook

"От това, което аз знам до момента на полигона "Змейово" има уникална степен на прозрачност, камери има навсякъде, предават реално в интернет има представители на гражданското общество, които да наблюдават процесите на изпитвания. Доколкото съм информиран полигонът "Змейово" е нужен за българската армия и за родната отбранителна индустрия", заяви в Казанлък министърът на отбраната в служебното правителство Тодор Тагарев. Той призна, че все още не се е запознал с исканията на старозагорци за референдум за закриването на въпросния полигон, спряган от много екозащитни организации като основен замърсител на въздуха над Града на липите. Според него юристи трябва да кажат дали едно такова допитване ще бъде законно и дали то може да затвори полигона. "Спомняте си референдумът за АЕЦ "Белене" колко интерпретации имаше, макар че е казус, който е по-яснен в нашето законодателство", заяви министърът.

В Казанлък министърът на отбраната Тодор Тагарев участва в тържественото посрещане на българските военнослужещи от 13-а рота, участвала в операцията на Международните сили за поддържане сигурността в Афганистан - ISAF. 300 родни войници, от които 11 жени част от 61 Стрямска механизирана бригада - Карлово, всички от военните формирования в Казанлък се завърнаха от поредна мисия зад граница.

Министърът обясни, че министерството за съжаление няма възможност да осигури и поръчки, които да помогнат на оръжейния завод в Казанлък да осигури работа на близо 5500 си работници. В момента повечето от тях са в принудителен отпуск, а останалите работят на 4-часов работен ден, защото липсват поръчки.

"За съжаление средствата, с които ние разполагаме за подготовка на войските и силите са ограничени и основно използваме боеприпаси, с които разполагаме на склад. За ново въоръжение от този тип ние практически нямаме средства", заяви служебният министър. Той информира също, че в момента няма нито правомощията нито амбициите да прави нов преглед на структурата на армията и ще действа по плана, който е отразен в бялата книга за отбраната. Министърът бе категоричен също, че повече кадрови промени няма намерения да прави.

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter