Сряда
29 Май 2024
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Вальо Топлото - невинен

15 Юни 2012 - 11:26

Сподели във Facebook

Вальо Топлото - невинен

 Софийски апелативен съд (САС) оправда Валентин Димитров, т.нар. Вальо Топлото, по делото за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Прокуратурата обвини Валентин Димитров, че е присвоил 5 936 032,42 лв. от "Топлофикация-София" за периода от 10 януари 2003 г. до 16 март 2006 г.

По това дело по - долната инстанция - градският съд - го осъди на 14 години затвор, както и да бъде конфискувано цялото му имущество. Днес САС отмени тази присъда. Той отмени и наказанията за Лина Абланска, за която градският съд на София присъди 12 години затвор и конфискация на половината имущество, както и отмени присъдата на Мая Стоилова от 10 години затвор и конфискация на половината имущество.

САС ги призна и тях за невиновни. Апелативните магистрати измениха и мерките на Абланска и Стоилова - на първата от гаранция 10 000 в "подписка", на втората - от гаранция 17 000 лв. в подписка. Апелативните магистратите потвърдиха и мерките "подписка" за Валентин Димитров, Емил Антонов и Георги Рогачев. И докато определението за мерките им е окончателно, то присъдата все още не е. Тя трябва да бъде потвърдена от ВКС в 15 дневен срок.

Присъдата на Димитров в края на юни 2009 г. от 14 години затвор бе наложена от състав на Градски съд, чийто председател бе и ръководителят на наказателната колегия тогава Георги Колев. Той в момента е председател на Върховния административен съд. Вальо Топлото не коментира оправдателната си присъда и отказа да отговаря на журналистически въпроси. Когато бе попитан защо проявява такова неуважение, той каза единствено, че неуважението е взаимен процес.

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter