Вторник
7 Дек 2021
Изпрати до (е-майл):
От (Име):
От (е-майл):
Ангел Семерджиев може да бъде обвиняем до дни

09 Април 2013 - 09:50

Сподели във Facebook

До десетина дни се очаква да се повдигне обвинение срещу бившия шеф на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев, съобщава вестник "Монитор".

Освен Семерджиев с обвинения може да се сдобият още няколко човека, сред които дори и заместник-министър. Имената на бъдещите клиенти на Темида обаче все още се пазят в тайна. Семерджиев бе назначен от бившия премиер Бойко Борисов. Той бе отстранен в края на януари по време на масовите протести в цялата страна срещу високите цени на тока и бедността.

След съвещание в Софийската градска прокуратура вчера градският обвинител на столицата Николай Кокинов е възложил последни задачи на екипа от разследващи. Очаква се окончателните резултати да станат ясни след две седмици.

Кокинов обяснил, че за разследващите няма недосегаеми лица

и няма да се поколебаят да обвинят дори министри, за които се съберат доказателства за престъпления. Градският прокурор допълнил, че разследването е разпоредено да се движи в най-кратки срокове и скоро ще бъдат обявени първите резултати от него.

До момента Семерджиев беше обект на няколко проверки от страна на прокуратурата. Държавното обвинение и Националната агенция по приходите нищят имотното състояние на цялото му семейство. Освен това прокуратурата започна досъдебно производство срещу него за злоупотреба с влияние. Делото е образувано заради съмнения, че е използвал своето служебно положение, за да даде на дружеството "Проенерджи трейд" лиценз за търговия с енергия за срок от 10 години. Така той бил осигурил за фирмата противозаконна облага, което е престъпление по чл. 283 на Наказателния кодекс, предвиждащо до 3 години затвор.

Освен това в началото на месеца стана ясно, че прокуратурата е образувала 5 дела за далаверите в енергетиката. Едно от тях е за виновни длъжностни лица в ДКЕВР, които са нарушили или неизпълнили задълженията си във връзка с издаването на решение, което е внесено в комисията и веднага е прието, за един ден, без да се направят необходимите анализи.

 

 

 

 

 

Сподели във Facebook

Социално четене
Чрез социалното четене споделяте по свое желание новини от Destar.bg със свои приятели от Facebook.
Последвайте Destar.bg!
 
Най-нови от Институции
Назначиха Живка Аладжова за областен управител на...
Министерски съвет назначи Живка Аладжова за...
Системата за класиране за детските градини в Стара...
Системата за класиране на децата в детските...

04:45 Още от деня с Димитър Цонев информационно предаване/п/

Виж цялата програма на БНТ1

04:30 "Светлината на моя живот"/п./ - сериал

Виж цялата програма на bTV

04:50 "Дневникът на Венета" - токшоу с водещ Венета Райкова

Виж цялата програма на TV7

06:00 "World stories - малки истории от големия свят" - предаване на НТВ

Виж цялата програма на Нова

снимка на деня
Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници. Работници монтираха кошница с 32 великденски яйца в Стара Загора,за да напомнят на хората, че идват светли празници.
Автор: ДЕСТАР


DESTAR информационна агенция. Всички права запазени! Абонамент за новини (RSS) | Абонамент за newsletter